JOHAN DESEYNWat heeft Johan tot nu gepubliceerd ? Dat kan u hieronder vinden. Maar wees ervan overtuigd dat het hier niet bij zal blijven. Johan zit nog vol ideeŽn en verhalen, en zal u blijven verrassen.


Klik op de tekening voor een groter beeld.Erfenis

1999, ISBN 90 75212 18 6
22,5 x 15 cm, 280 blz., 18,59 euro

Johan Deseyn (Kortrijk, 1959)
'Erfenis' is een originele en beklemmende psycho-horrorroman met talrijke hallucinante passages die de lezer tot en met de laatste fascinerende bladzijde intensief leesgenot bezorgen.

"... een nieuw en vlot talent in zijn genre ...", Pieter Aspe
"... een onmiskenbaar talent ...", John Vermeulen

Leesidee gaf dit boek * * * sterren en schreef:
'fictie-proza'
Als zijn vader onverwacht overlijdt, keert Frank Rowland samen met zijn vrouw Tyne en dochtertje Rebecca terug naar Rowland Mansion, de ouderlijke woning in Kentucky. Maar van hun huisgenoten zijn ze niet op de hoogte. Op de grote donkere zolder huizen de Lathorianen, wezens die via die zolder vanuit hun eigen dimensie proberen vat te krijgen op Franks leven, zoals ze ook met Franks vader gedaan hadden. Het gevolg hiervan is dat Franks leven ťn dat van zijn gezin stilaan in een nachtmerrie verandert.
De erfenis is het horrordebuut van Johan Deseyn en het belooft. Het thema van een bezeten huis is natuurlijk niet nieuw, maar wel de invulling en uitwerking die Deseyn eraan geeft. De Lathorianen zijn wezens die nooit eerder beschreven zijn en de originaliteit van dit boek heeft te maken met het doel waardoor zij gedreven worden. Zij gebruiken Frank voor hun plan om alle boosaardige mensen in de buurt van Kentucky in hun macht te krijgen en in hun wereld op te nemen.
Deseyn beschrijft enkele huiveringwekkende en bloedstollende taferelen die doen denken aan Poppy Z. Brites Begeerlijk kadaver (1996): gruwelijke seksmoorden, gepaard met martelen en folteren. Toch bevat Erfenis een zekere diepgang. Deseyn tekent zijn karakters subtiel en genuanceerd.
[Tine Swaenepoel, 20.09.99]